5 λάθη στην αφαίρεση του ημιμόνιμου, at home!

αφαίρεση του ημιμόνιμου

Έχουν περάσει 3 εβδομάδες από τότε που έκανες το ημιμόνιμο μανικιούρ σου. Τα νύχια σου έχουν μεγαλώσει αρκετά, θα ήθελες να αφαιρέσεις το ημιμόνιμο με ασφάλεια και το νύχι σου να είναι το ίδιο όπως πριν; Ας δούμε ποια είναι τα μεγαλύτερα λάθη στην αφαίρεση του ημιμόνιμου.

Οι κανόνες είναι απλοί: τυλίγουμε με ειδικά χαρτάκια αφαίρεσης εμποτισμένα με καθαρό ασετόν ή remover, περιμένουμε 10 λεπτά και ξεκινάμε την αφαίρεση με ένα pusher.

Ακούγεται εύκολο, οπότε ας ξεκινήσουμε γιατί ξέρουμε ακριβώς τι να κάνουμε!

Όμως είναι πολύ πιθανό να κάνουμε κάποιο λάθος και να το καταλάβουμε στο τέλος, όταν αντικρίσουμε το νύχι ταλαιπωρημένο. Ειδικά αν το κάνουμε πρώτη φορά. 

Οπότε, ας δούμε και τι ΔΕΝ θα έπρεπε να κάνουμε, γιατί αρκετές φορές και η απουσία κάποιας πράξης, προσφέρει πολλά και σε αυτήν την περίπτωση, υγιή νύχια!

ΛΑΘΟΣ Νο.1 – δεν λιμάρεις το τοπ

Εάν δεν λιμάρεις το τοπ πριν τυλίξεις τα νύχια σου στα ειδικά wraps, θα πάρει περισσότερη ώρα να διαλυθεί το υλικό και σε μερικά σημεία μπορεί να μην διαλυθεί καθόλου.

ΛΑΘΟΣ Νο.2 – βιάζεσαι!

Ο χρόνος αναμονής στα wraps είναι περίπου 10’. Όμως αναλόγως την εφαρμογή μπορεί να χρειαστούν 2΄ παραπάνω, τα οποία μπορούν να αποδειχθούν σωτήρια! Οπότε μην βιάζεσαι να τελειώσεις γρήγορα!

Ελέγχεις ένα νύχι και εάν δεν αφαιρείται εύκολα, ξανατυλίγεις με το wrap και περιμένεις.
Επίσης, όλα τα υπόλοιπα στάδια της αφαίρεσης πρέπει να γίνονται προσεκτικά και χωρίς γρήγορες κινήσεις.

ΛΑΘΟΣ Νο.3 – τραβάς το υλικό

Αυτό συμβαίνει όταν κάνεις τα λάθη Νο. 1 & Νο. 2, το υλικό δεν έχει διαλυθεί τελείως σε μερικά σημεία και παραμένει συγκολλημένο στο νύχι.

Το αποτέλεσμα; όταν σπρώχνεις το υλικό, στην ουσία το τραβάς και παίρνει μαζί του και στρώση νυχιού!

ΛΑΘΟΣ Νο.4 – λάθος κατεύθυνση σπρωξίματος

Άλλο ένα από τα λάθη στην αφαίρεση του ημιμόνιμου είναι η λάθος κατεύθυνση στο σπρώξιμο. Θα πρέπει να σπρώχνουμε το υλικό από βάση του νυχιού προς το ελεύθερο άκρο. Εάν κάνουμε το αντίθετο, ενδέχεται να προκαλέσουμε τον διαχωρισμό των στρώσεων του νυχιού και διάφορα σπασίματα στο ελεύθερο άκρο!

ΛΑΘΟΣ Νο.5 – υπερβολική πίεση

Μην ασκείς πολύ δύναμη στο pusher! Θα πρέπει να το περνάς 3-4 φορές από το ίδιο σημείο και απαλά, μην νομίζεις πως με λίγη πίεση παραπάνω θα καταφέρεις να το βγάλεις με την μια! Μπορεί να προκαλέσεις και εδώ τον διαχωρισμό του νυχιού ακόμη και μόνιμη βλάβη στην μήτρα του νυχιού!

Τώρα ξέρεις τι πρέπει να αποφεύγεις να κάνεις για να αφαιρέσεις το ημιμόνιμο με ασφάλεια και να συνεχίζεις να χαίρεσαι τα όμορφα νύχια σου! Μάζεψε τα απαραίτητα και ξεκίνα!

λάθη στην αφαίρεση του ημιμόνιμου
λάθη ημιμόνιμου μανικιούρ
αφαίρεση μανικιούρ
λάθη στα νύχια

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment