Τα πάντα για την καμπύλη C!

καμπύλη C

Τι είναι η καμπύλη C;

Που χρησιμεύει και γιατί είναι τόσο σημαντική η καμπύλη C;

Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Όταν θέλουμε να φτιάξουμε τεχνητά νύχια εκτός του ότι θέλουμε να έχουμε ένα αισθητικό αποτέλεσμα, επίσης είναι σημαντικό να είναι ανθεκτικό στις κρούσεις, μην σπάει και να παραμείνει στο νύχι μέχρι το επόμενο ραντεβού.

Εδώ λοιπόν έχει σημασία η καμπύλη C. Είναι κομμάτι της κατασκευής του τεχνητού νυχιού και όταν έχει δημιουργηθεί σωστά μας προσφέρει αυτά που αναφέραμε παραπάνω.

Και ανάμεσα σε όλες αυτές τις καμπύλες από τις οποίες αποτελείται το νύχι ποια ακριβώς είναι η C;

Στην ουσία η καμπύλη C αποτελείται από δύο καμπύλες, μία εσωτερική και μία εξωτερική. Θα τις παρατηρήσουμε εάν κοιτάξουμε τα νύχια από μπροστά και θα πρέπει να σχηματίζεται κάτι σαν “τούνελ”. Όσο μεγαλύτερη η καμπύλη τόσο μεγαλύτερη και η ανθεκτικότητα του νυχιού.

Αφού είδαμε τι ακριβώς είναι και που βρίσκεται ας προχωρήσουμε στο κομμάτι της διαμόρφωσης της.

Το πως θα βγει η εσωτερική καμπύλη εξαρτάται από το πως θα τοποθετήσουμε την φόρμα. Πολύ σημαντικό βήμα! Πρέπει να κόψουμε την φόρμα και να την εφαρμόσουμε σωστά!

Η εξωτερική καμπύλη είναι πολύ πιο εύκολη! Εξαρτάται από τον σκελετό του νυχιού που έχουμε φτιάξει και από το πως θα τον λιμάρουμε.

Οι δύο αυτές καμπύλες πρέπει να είναι παράλληλες μεταξύ τους και τότε έχουμε δημιουργήσει μια ομοιόμορφη καμπύλη C! Εάν οι γραμμές είναι λεπτές και ίσιες έχουμε να κάνουμε με την τέλεια καμπύλη C!

τεχνητά νύχια

Η κατασκευή της καμπύλης C ίσως να είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι κατά την εφαρμογή των τεχνητών νυχιών και θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι αυτό που ξεχωρίζει τους αρχάριους τεχνίτες από τους έμπειρους.
Μην τα παρατάς όμως, με την κατάλληλη εκπαίδευση και με την εξάσκηση ακόμα και αυτό το πιο δύσκολο κομμάτι θα γίνει στο τέλος παιχνιδάκι!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment