Οδηγίες για την φροντίδα του τροχού σου

Οδηγίες για τον τροχό σου

Μόλις αγόρασες τον τροχό σου, ο οποίος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εργασίας σου. Η εργασία μαζί του μας κάνει την δουλειά πολύ πιο γρήγορη και εύκολη. Οπότε θες το διαμαντάκι αυτό να σε εξυπηρετεί για χρόνια και σίγουρα δεν θες να σου χαλάσει εκείνη την στιγμή που θα έχεις πελάτισσα!

Όπως όλα τα πράγματα έτσι και ο τροχός χρειάζεται μια βασική ‘‘φροντίδα’’ για να μείνει μαζί σου αρκετό καιρό! Γι’ αυτό σου έχουμε ετοιμάσει μερικά Tips για τη φροντίδα του τροχού!

Πρέπει πάντα να κλείνεις τον τροχό

Όταν θα έχεις σταματήσει να τον χρησιμοποιείς, ακόμα και για 5 λεπτά μόνο, πρέπει πάντα να τον κλείνεις από το κύριο κουμπί on/off, δηλαδή να μην ανάβει καν το πράσινο λαμπάκι.

Εάν απλά μηδενίσεις τις στροφές, ο τροχός θα συνεχίσει να λειτουργεί και τελικά μπορεί να καεί!

Μην αλλάζεις ποτέ την φορά ενώ λειτουργεί

Εδώ δεν χρειάζεται να τον κλείσεις τελείως, αλλά θα πρέπει να μηδενίσεις τις στροφές πριν αλλάξεις την φορά στην οποία λειτουργεί.

Εάν το προσπαθήσεις ενώ λειτουργεί, ακόμα και σε χαμηλές στροφές, μάλλον θα χρειαστεί να ψάξεις για καινούριο τροχό!

Να κρατάς το στυλό με τα δύο χέρια

Όταν θα αλλάζεις το φρεζάκι στο στυλό, αφού το τοποθετήσεις, πάντα να το κλειδώνεις και με τα δυο χέρια.

Το ένα χέρι κρατάει το στυλό και το άλλο το δαχτυλίδι κλειδώματος. Με το ένα χέρι δεν θα το καταφέρεις πάντα να το γυρίσεις τελείως μέχρι να ακούσεις το “κλικ”.

Μην τραβάς το φρεζάκι

Για να τοποθετήσεις το φρεζάκι ή για να το αφαιρέσεις από το στυλό, μην το κάνεις με δύναμη!

Με την παραπάνω πίεση, θα χαλάσει ο εσωτερικός μηχανισμός κλειδώματος του στυλού και τελικά το φρεζάκι να φύγει από μόνο του ακόμα και στην πιο ακατάλληλη στιγμή!

Το ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα αυτού του ατυχήματος, δεν θέλουμε ούτε να το σκεφτούμε!

Πρόσεχε τα καλώδια

Να επιλέξεις να το τοποθετήσεις τον τροχό σου σε ένα σημείο όπου θα βρίσκεται κοντά στην πρίζα, ώστε το καλώδιο να μην είναι τεντωμένο και θα πρέπει να προσέξεις να είναι ίσιο χωρίς να τσακίζεται πουθενά.

Φροντίδα του τροχού

Τοποθέτηση στυλού στη βάση

Η βάση του στυλού, θα πρέπει να είναι τοποθετημένη στον τροχό σε πλάγια γωνία, ώστε το φρεζάκι να μην ακουμπάει το τραπέζι σου.

Έτσι, δεν θα “τρυπήσεις” το τραπέζι αλλά ούτε θα χαλάσει το φρεζάκι και ο τροχός!

Καθαρισμός τροχού

Το τελευταίο στάδιο στη φροντίδα του τροχού σου είναι το σωστό καθάρισμα. Η σκόνη από την αφαίρεση υλικού μπαίνει παντού, ακόμα και στον τροχό! Για αυτό θα πρέπει να τον καθαρίζεις τακτικά. Μια φορά την εβδομάδα, εάν τον χρησιμοποιείς όλη μέρα ή μια φορά τον μήνα εάν κάνεις μερικά ραντεβού την εβδομάδα.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή, ξεβιδώνεις το πάνω μέρος του στυλό και το καθαρίζεις με ένα air duster, κάνεις το ίδιο με το κάτω μέρος.

Σίγουρα, τηρώντας τα παραπάνω, ο τροχός σου δεν θα σε απογοητεύσει για αρκετό καιρό! Ακόμα και αν τον έχεις προμηθευτεί καιρό πριν και δεν είναι τελείως καινούριος, ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσεις να τον προσέχεις!

Ευχόμαστε ένα από τα αγαπημένα σας εργαλεία, να έχει την μέγιστη διάρκεια!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment