Το τέλειο σχήμα νυχιών για την κάθε περίπτωση

σχήμα νυχιών

Υπάρχουν τόσα σχήματα νυχιών, όσες ονομασίες μπορούμε να βρούμε να τα βαφτίσουμε. Τετράγωνο σχήμα νυχιών, αμύγδαλο κλασσικό, αμύγδαλο σύγχρονο, μπαλαρίνα και πολλά άλλα.

Όμως δεν ταιριάζουν όλα τα σχήματα σε όλα τα νύχια, άλλο σχήμα νυχιών θα φτιάξουμε σε κοντό νύχι και άλλο σε ένα νύχι που έχει επιφάνεια να λιμάρουμε.

Πάμε να δούμε ποια βασικά σχήματα μπορούμε να φτιάξουμε αναλόγως το μήκος των νυχιών.

Μήκος και σχήμα νυχιών

Κοντά νύχια

Όταν έχουμε πολύ κοντά νύχια μπορούμε να τα λιμάρουμε σε τετράγωνο ή σε τετράγωνο με ελαφρώς στρογγυλεμένες γωνίες ή αλλιώς το squoval. Με οποιοδήποτε άλλο σχήμα, θα καταλήξουμε να έχουμε παραλιμάρει το νύχι με αποτέλεσμα να σπάει στις πλαϊνά. Δεν το θέλουμε αυτό!

τετράγωνα νύχια

Μέτριο μήκος νυχιών

Εδώ μπορούμε να προτείνουμε τα σχήματα που θα κάναμε σε ένα κοντό νύχι και ένα ακόμα, το οβάλ. Πρέπει να λιμάρουμε με προσοχή όμως γιατί θέλουμε ένα αυστηρό οβάλ και όχι ένα οβάλ που θα παραπέμπει σε αμύγδαλο, διότι τότε θα λεπτύνουμε οπτικά το νύχι και θα φαίνεται πολύ μικρούλι μπροστά σε ένα μεγάλο δάχτυλο!

μήκος νυχιών
οβάλ νύχια

Μακριά νύχια

Στα μακριά νύχια ταιριάζει πάρα πολύ το αμύγδαλο! Ρώσικο, σύγχρονο, δεν έχει σημασία, αρκεί να ανήκει στην κατηγορία των αμυγδαλωτών σχημάτων! Επίσης μπορούμε να προτείνουμε το οβάλ, την μπαλαρίνα καθώς και το τολμηρό στιλέτο. Όμως θα πρέπει να αποφεύγουμε το τετράγωνο, γιατί να κάνει τα νύχια να φαίνονται φαρδιά, βαριά και θα είναι και άβολα.

Το σχήμα νυχιών έχει μεγάλη σημασία, γιατί από αυτό θα εξαρτάται η εμφάνιση των χεριών αλλά και
η αντοχή του μανικιούρ!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment